Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2012

-ΜΝΗΜΟΝΙΑΔΑ-National Greek anthem (Vangelis version)



HOSTESS...ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ


Ανακοίνωση μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2012
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:
1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάρτιο, εάν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές της, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξη του στο Der Spiegel

"Αν χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει καινούριο πρόγραμμα" αναχρηματοδότησης της χώρας που να της επιτρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. "Αυτό θα σήμαινε μια χρεοκοπία τον Μάρτιο", πρόσθεσε.

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων", συνέχισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας λύπη που υπάρχουν "στοιχεία διαφθοράς σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης" στην Ελλάδα.
Ποίες είναι οι απαιτήσεις της Τρόικας:
Μείωση κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ

Κατάργηση 13ου,14ου μισθού

15.000 απολύσεις στο δημόσιο

Μείωση 35% επικουρικών συντάξεων

Μείωση 30% στο εφάπαξ