Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

Top 20 Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ


ΑΛΛΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ .....

«Μια μεγάλη, σιωπηρή πλειοψηφία» των Ελλήνων είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει το ευρώ, δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που επικαλείται το δίκτυο CNBC, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μία ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους και οι πολιτικοί της ηγέτες είναι έτοιμοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υλοποιήσουν τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Λ. Παπαδήμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πτωτικό οικονομικό σπιράλ της Ελλάδας θα αποδεικνυόταν πρόσκαιρο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει ήδη τον μισό δρόμο που πρέπει να κάνουμε για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο. Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να επιτευχθούν σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών», δήλωσε.

Η πεποίθηση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού έρχεται παρά τις ευρείες ανησυχίες εκτός Ελλάδας ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας καθιστά την έξοδο από την ευρωζώνη μια ορατή πιθανότητα.

Παραδέχτηκε ακόμη ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περαιτέρω έξωθεν βοήθεια εάν δεν κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές μέχρι το 2015.

Υποστήριξε ακόμη ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών μέτρων, και των επιπλέον μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, θα οδηγούσε έναν φαύλο κύκλο δημοσιονομικής λιτότητας και συρρίκνωσης της οικονομίας, «σε έναν κύκλο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αύξησης της δραστηριότητας και σε ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση».

Η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος θα περιόριζε ακόμη την πιθανότητα μιας ακόμη αναδιάρθρωσης του χρέους. «Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία αναδιάρθρωση ελληνικού κρατικού χρέους».

Αναφορικά με τις εκλογές και το ενδεχόμενο υλοποίησης ή όχι των συμφωνηθέντων, ο Έλληνας υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

«Αυτή είναι η βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων και θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τα πολιτικά κόμματα», δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος.

Και πρόσθεσε ότι «σχεδόν σε κάθε δημοσκόπηση εμφανίζεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών («έχω δει ακόμη και 70%-80%) υποστηρίζουν τη διατήρηση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό υποδηλώνει ότι παρά τις θυσίες και το βραχυπρόθεσμο κόστος προσαρμογής, είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ».

Ακόμη, σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει ως πρωθυπουργός μετά από τις εκλογές εάν δεν υπήρχε επαρκής στήριξη για έναν εναλλακτικό υποψήφιο.